vineri, 3 august 2007

Youtube va amprenta filmele pana la toamna!

Avocaţii YouTube au declarat în faţa unei instanţe că subsidiara Google ar putea dezvolta, până la toamnă, o metodă de „amprentare” a materialelor video. Noua funcţionalitate va ajuta site-ul să descopere mai uşor materialele video protejate prin legea drepturilor de autor, căutând similitudini.

null

Metoda este dezvoltată împreună cu furnizorii de conţinut, iar YouTube a anunţat că va începe să utilizeze noua tehnologie în toamnă, cel mai probabil în septembrie.

Judecătorul Louis L. Stanton face audieri în trei cazuri legate de legea drepturilor de autor, în care Viacom, Asociaţia de Fotbal din Premier League şi casa de discuri independentă Bourne acuză YouTube.

Pentru a face ca sistemul să funcţioneze, furnizorii de materiale protejate prin drepturi de autor vor fi responsabili pentru furnizarea conţinutului pentru care deţin aceste drepturi, către YouTube, pentru a fi folosit în procesul de marcare a materialelor. Asta ar însemna că nu va dura mai mult de un minut sau două pentru a descoperi materialele video vizate din momentul în care au fost încărcate.

Avocaţii reclamanţilor au salutat apariţia sistemului, însă mulţi au ţinut să sugereze că ar fi venit prea târziu. Compania Viacom a anunţat că mai are nevoie de cel puţin un an pentru a stabili câte materiale video există pe YouTube care încalcă legea drepturilor de autor în ceea ce o priveşte.

sursa

Niciun comentariu: